Wanneer je denkt aan de kwaliteiten die een spel bepalen Rockstar, de eerste dingen die in je opkomen zijn de open wereld, een ongeëvenaard begrip van de popcultuur en een overtuigende vertelkunst. De laatste, voor sommige fans, bleek een enigszins ontbrekend element te zijn Grand Theft Auto V, een titel die nog nooit een single-speler DLC heeft gezien die het verhaal van de drie protagonisten iets meer zou kunnen verbeteren of vergroten.

Het softwarebedrijf heeft echter immens en ongelooflijk succes geboekt dankzij het online gedeelte van de titel, dat continu wordt aangedreven door gratis DLC's. Maar waarom besloot Rockstar om narratieve extensies voor de singleplayer op te geven? Dit is het antwoord van de ontwerpdirecteur van Rockstar, Imran Sarwar:

Nee, het was geen bewuste beslissing, het is gewoon wat er gebeurde. Met GTA V single player was het absoluut enorm en heel, heel compleet: het waren drie games in één. De next-gen versies hebben een jaar geduurd, de online component had veel potentieel, maar om dichter bij de realisatie van dat potentieel te komen, zoog het ook veel bronnen op, en dan zijn er andere spellen - in het bijzonder rood Dead Redemption II. De combinatie van deze drie factoren bracht ons ertoe te denken dat uitbreidingen voor de singleplayer niet mogelijk of noodzakelijk waren.