Tijdens het Direct uitgezonden vanochtend, Nintendo kondigde de komst aan van Animal Crossing: Pocket Camp, nieuwe titel van de komende serie mobiele apparaten, zoals al lang geleden aangekondigd. De titel is de derde game van het Japanse huis om naderhand op de smartphoneschermen te landen Super Mario Rennen en Vuren Embleem Helden.

Verlaten de Animal Crossing Town: New Leaf, in Pocket Camp bevinden we ons in een camping, altijd toegewijd om al zijn bezoekers te ontvangen. De spelstijl lijkt op de canonieke hoofdstukken van de serie, met het maken van objecten, vissen, insecten plukken en nieuwe locaties verkennen.

De titel komt eind november op iOs en Android, voorlopig is er nog een precieze datum en is deze gratis te spelen. Zelfs in dit geval kennen we voorlopig niet de invasiviteit van microtransmissies.