Met veel verdriet voor alle liefhebbers van de saga, in maart 2016 Microsoft gesloten engels Lionhead Studios en daarmee werd onvermijdelijk de ontwikkeling van Fable Legends. In feite is de serie niet helemaal verdwenen, zoals een paar maanden geleden werd vrijgegeven Fabel Fortuin, een verzamelkaartspel dat is verzorgd door een externe studio onder toezicht van Microsoft, die de IP-rechten bezit.

Voor zover ik blij ben om deze titel te spelen, zijn fans zeker niet tevreden en zouden graag een echte nieuwe Fable zien: in dit opzicht, Shannon Loftis, hoofd van de divisie die verantwoordelijk is voor het publiceren van de eerste partijtitels op Xbox, tijdens een interview met Gamespot op Pax Aus:

Ik ben echt dol op Fable, zozeer zelfs dat een van de redenen waarom ik naar Engeland ben verhuisd gewoon de kans was om met het Fable II-team te werken. Op dit moment is het beschikbaar Fable Fortune, het kaartspel; we houden van IP, maar ik kan er niets over zeggen, als we ergens aan werken of niet, maar ik zou graag teruggaan naar Albion.

Geen woord dat iets kan bevestigen, behalve de intentie om de franchise niet te laten sterven maar om het te laten "rusten", een beetje zoals EA deed met Mass Effect. Een verstandige zet? Alleen de tijd kan het ons vertellen; in de tussentijd kunnen we alleen maar hopen op een nieuwe fabel en vul aan wat het zou kunnen zijn Legends.