Koninkrijk Kom: Bevrijding, Warhorse's historisch-RPG-spel, leunt zwaar op zijn innovatieve vechtsysteem. Een nieuwe, lange trailer illustreert dit in detail, en het resultaat is inderdaad opmerkelijk. Het doel van de ontwikkelaars is om een ​​zo realistisch mogelijk vechtsysteem tot leven te brengen, en heeft het daarom op twee hoofdpijlers gezet: middeleeuwse vechtsporten en fysieke interactie tussen objecten.

In Kingdom Come reageren wapens (bijvoorbeeld een zwaard) dynamisch op stoten, glijden langs het harnas of worden teruggeworpen na een goed uitgevoerde parade. Er zijn er meer dan dertig doelzones waarop tijdens gevechten kan worden gericht, verdeeld over het lichaam en het pantser van de tegenstander.

Tegenover een zwaar gepantserde vijand zal de nadruk liggen op de zwakke gebieden van zijn pantser, en de dynamiek van betrokkenheid zal radicaal veranderen, afhankelijk van het beschikbare wapen, van zwaard tot speer tot afstandswapens. Zowel de speler als de AI beschikken over een echt repertoire van schijnbewegingen, stappen en tegenaanvallen, met als doel elke betrokkenheid bij de vijand dynamisch en altijd anders te maken.

Dit is absoluut een complex systeem, maar Warhorse is er duidelijk van overtuigd dat het ook intuïtief zal zijn, en hun verklaarde doel is om het net zo toegankelijk te maken als een first-person shooter. Koninkrijk Hoe zal het in februari uitkomen en kijken of Warhorse in zijn opzet zal slagen!