De CIA heeft vrijgegeven een overvloed aan documenten en bestanden over Osama Bin Laden, verkregen tijdens de overval tegen zijn Pakistaanse schuilplaats, in 2011. De bestanden onthullen details over de favoriete bezigheden van de terrorist, waaronder er een videogame-interesse is, met name voor Counter-Strike.

Het is niet verwonderlijk dat een figuur als Bin Laden geïnteresseerd was in werken waar terrorisme een thematisch onderdeel van primair belang is. Bovendien kan, hoewel geen videogame (zij het Arma of Counter-Strike) de daadwerkelijke training kan vervangen, de mogelijkheid van cynisch gebruik van de videogame als een alternatieve vorm van voorbereiding op guerrilla-operaties niet worden uitgesloten. Zoals gemeld door Newsweek, Bin Laden had meer videogames om te entertainen: Half-Life, Super Mario Bros., Final Fantasy VII en meer.