Vandaag is de November 7, wat voor Mass Effect-fans betekent N7-dag, een echte vakantiedag gewijd aan het saga-ruimtevaartwerk van BioWare. Maar het is een heel speciale N7-dag, dit is eigenlijk de tiende verjaardag van de release van het eerste Mass Effect.

De franchise heeft een onzekere toekomst. De originele trilogie was zeker op zichzelf staande - ondanks de storm van controverse die de laatste en, in het algemeen afgedekt wordt, de laatste hoofdstuk. Mass Effect Andromeda was een poging om het uitgebreide bereik van de serie verder te exploiteren, maar de reactie was niet waar BioWare op hoopte. In de feestvideo van de tiende N7-dag hebben sommigen in het verleden over Mass Effect gesproken; anderen beweren dat het nog steeds een stralende toekomst voor zich heeft. We zullen zien.

In aanvulling op de video en een gezonde dosis nostalgie, de N7 Day dit jaar bracht ons een aantal 'nieuwigheid zal beschikbaar worden gesteld live streams van games met titels in de serie, zal worden onthuld twee nieuwe vrij te spelen personages voor de multiplayer-modus van Andromeda, en we hebben nieuw behangpapier om nostalgie te kalmeren. Ten slotte heeft BioWare vrijgegeven een interactieve tool waarmee je je keuzes grafisch kunt weergeven via de vertakte plot van de vier games. Je kunt alles vinden qui.