Wanneer we spreken van Electronic Arts, een van de eerste dingen die in me opkomt, is de sectie EA Sports en alle uitgangen die zo punctueel uitkomen als de belastingen op onze consoles per jaar.

Denk maar aan dat alleen 2017 goed is uitgekomen in 4-titels: FIFA 18, NHL 18, NBA Live 18 e Madden NFL 18.

Maar blijkbaar is dit systeem in vraag en is het dezelfde CEO van Electronic Arts, Andrew Wilson, om plannen voor de toekomst aan te kondigen.

Electronic Arts CEO
Maak je geen zorgen, we zullen je elke maand weinig geld betalen per maand

In feite heeft Wilson voorgesteld dat op een dag het doel zal zijn om live-services te bieden ter ondersteuning van titels zoals Gek maken e FIFA, in plaats van elk jaar een nieuwe titel te lanceren.

In sommige markten is dit systeem al actief, zoals Koreaans en Chinees Electronic Arts hij geeft er de voorkeur aan om spellen te spelen zoals FIFA met regelmatige updates en dan voorbereiden van een titel lancering ex-novo elke 4 jaar min of meer (op tijd voor de werelden virtueel!).

Vanzelfsprekend heeft het nemen van het geweten geen invloed op de portefeuilles van Electronic Arts dat zal zeker deze betaalde live-services bieden, praktisch elke maand zorgen voor constante stromen naar het bedrijf, naast die van de micro-transacties.

Interessant zou zijn om te begrijpen of de service die ze voor ogen hebben globaal is voor alle producten Electronic Arts of ze zullen specifiek zijn voor elke titel (en uit slecht denken ben ik bang dat er een keuze kan zijn voor deze tweede optie).

Daarnaast zei Wilson dat het bedrijf overweegt om naar een maandelijks abonnementsmodel op de mobiele markt over te stappen, zoals grote bedrijven dat leuk vinden Netflix, Spotify en het bedrijf heeft de winstgevendheid van dat systeem aangetoond.

En we weten heel goed dat waar winst is, Electronics Arts je trekt nooit meer terug!

Electronic Arts Gag
Deze mondknevel is altijd in de mode