De volgende uitbreiding voor Hearts of Iron IV, het grootse strategiespel De Tweede Wereldoorlog van Paradox interactief, zal vooral interessant zijn China. Met het Wekken van de Tijger ontvangt de reus uit het Verre Oosten een speciale illustratie voor zijn eenheden en twee bomen met de nationale focus voor nationalistisch en communistisch China. In de uitbreiding zal er ook meer zijn, bijvoorbeeld nieuwe mogelijkheden voor Japan en Duitsland (inclusief het vermogen om van Hitler af te komen en het te proberen met totaal nieuwe strategieën).

De aankondiging introduceert de uitbreiding als volgt:

Jaren voordat Europa ten oorlog trok, richtten de imperiale ambities van Japan zich op het uniform van de Chinese Republiek. Mishandeld door politieke verlamming en eeuwenlange intermitterende ontwikkeling is China echter geen gemakkelijk doelwit. Met enorme reserves aan mensen en middelen, zonder een gigantisch territorium te noemen, kunnen China en zijn tijdelijke bondgenoten, de communisten onder Mao, zich tegen een andere agressor verzetten. Er zijn tenslotte veel geweest.

Zoals met elke andere uitbreiding, heeft Paradox ook voorbereid een gratis patch en voor iedereen beschikbaar, die Waking the Tiger zal vergezellen. De patch zal de nationale eenheid vervangen door twee afzonderlijke statistieken (stabiliteit en oorlogsondersteuning), en zal een introduceren nieuw systeem van dynamische beslissingen en missies.

Op het officiële forum kun je meer details vinden op de nationale focusboom uniek voor nationalistisch China, en meer informatie over alternatieve opties voor een gameplay met Duitsland.