Nintendo e YouTube door de jaren heen konden ze niet zo goed met elkaar overweg; het Japanse bedrijf heeft namelijk vaak een spaak in het wiel van youtubers gestopt die zijn gameplay en live-games speciaal gebruikten. Het ging zelfs zo ver dat het een speciaal programma voor het genereren van inkomsten op YouTube maakte Nintendo Creators-programma, waarmee het bedrijf sommigen dicteerde beperkingen en limieten voor inhoudafhandeling in video's.

Het ding heeft de youtuber nooit leuk gevonden, maar er lijken veranderingen in de weg te zijn, zoals vermeld door Ryan Wyatt, het hoofd van de game-sectie van YouTube:

Nintendo besteedt veel tijd aan het beoordelen van hoe ze hun community voor het maken van inhoud kunnen aanpakken en hoe ze het genereren van inkomsten kunnen beheren. Youtubers kunnen Nintendo livestream maken en inkomsten genereren via onze niet-commerciële producten. Er is een betere vraag wat ze in de toekomst willen doen, maar ik denk dat er manieren zijn om het werken met videomakers te verbeteren en beter te optimaliseren.

We staan ​​nog steeds aan het begin, maar het lijkt erop dat eindelijk Nintendo heeft besloten om de bankschroef te verlichten en de publicatie te maken met relatieve inkomsten uit zijn video's voor makers van inhoud YouTube.