Gisteravond, het lichaam van Hiromi Tsuru werd gevonden in een auto langs de Shuto Expressway a Tokyo. Het voertuig was stil, met de noodlichten ingeschakeld en de duiker nog steeds de veiligheidsgordel om.

tweede Asahi Nieuws, de beroemde nasynchronisatie-machine werd in het ziekenhuis opgenomen, waar hij dood werd verklaard. Tsuru had maar 57-jaren.

Er waren geen tekenen van uitwendige verwonding of een ongeluk. De politie denkt dat hij waarschijnlijk is gestorven voor een ziekte. Volgens Sankei News onderzoeken autoriteiten de exacte oorzaak.

Tsuru gaf een stem aan enkele van de meest geliefde soulfiguren in Japan, inclusief Bulma in de Dragon Ball-serie, Dokin-chan in Anpanman, Ukyo Kuonji in Ranma ½, Reiko Mikami in Ghost Sweeper Mikami en Meryl Strife in Trigun, onder vele anderen. Hij noemde ook personages van videogames, waaronder Naomi Hunter in de Metal Gear Solid-serie.