De wereld van thuisbrouwerijen opent deuren naar mogelijkheden op een console, waardoor het starten van applicaties min of meer bruikbaar is voor gebruikers, maar ook de mogelijkheid om titels te spelen die zijn verkregen op een manier die niet erg legaal is. Nintendo Switch, als een nieuwe console, is nog niet prooi overwonnen door modders, maar het team ReSwitched vorige maand had beweerd in staat zijn om de bootrom dump (het eerste item begint na het laden drivers) uitvoeren vanaf Tegra 210 Nintendo Switch.

Het nieuws van vandaag is dat een van de modders van het team, Daeken, heeft aangekondigd in staat zijn om de bijgewerkte versie van hun PegaSwitch Toolkit te gebruiken op de 3.0.0-firmware van de Japanse hybride console. Dit betekent dat de ReSwitched de beroemde en gewaardeerde hebben kunnen uitvoeren Homebrew Launcher op Nintendo Switchook al zijn er enkele beperkingen.

homebrew launcher

Zoals hierboven vermeld, in feite de lancher is slechts een deel van de oude 3.0.0-firmware van de console die een exploit exploiteert die, gecorrigeerd door Nintendo, niet langer aanwezig is op bijgewerkte consoles. Het heeft dan een console nodig met de oude firmware, toegankelijk met Pokkén Tournament DX die de bovenstaande versie bevat zonder dat er een internetverbinding nodig is (die de console zou bijwerken naar de nieuwste firmware).

Het moet echter worden opgemerkt er is momenteel geen homebrew om via de launcher te kunnen starten, dus deze mijlpaal wordt momenteel als "nutteloos" beschouwd, hoewel het team achter de ontwikkeling van een groot aantal emulators al heeft aangekondigd iets met Nintendo Switch te willen doen. Dus zullen we binnenkort de mogelijkheid hebben om de console te gebruiken op manieren die veel nuttiger zijn dan alleen het spelen van videogames? We moeten gewoon wachten op nieuws van het team ReSwitched en de makers van homebrew-apps.