In mei, hoofdontwerper van Civilization 5 Jon Shafer hij sloot zich aan bij een Paradox Development Studio om een ​​nieuw, geweldig strategisch spel te maken. Het was een groot succes voor Paradox en Shafer beschreef het als "een hilarisch moment", maar na slechts zes maanden verliet hij de studio voor "creatieve verschillen".

Jon is een ambitieus persoon met veel passie en heeft de afgelopen maanden goede discussies gevoerd met onze teams, "zei Paradox studio's vice-president Mattias Lilja in een verklaring. "In de loop van deze discussies is echter duidelijk geworden dat we op een creatieve manier verschillende dingen willen creëren en daarom hebben we de gemeenschappelijke beslissing genomen dat het beter is om te scheiden. We wensen Jon het beste in het volgende deel van zijn carrière en ik wil hem bedanken voor zijn inspanningen tijdens zijn tijd bij ons.

Paradox onthulde niets meer over de redenen voor zijn vertrek, maar "creatieve verschillen" duiden zelden op een gelukkige verdeling. Het is niet bekend of dit van invloed zou kunnen zijn op het project waaraan het softwarehuis werkte, omdat we op dit moment niet eens weten wat het was: Shafer weigerde erover te praten tijdens het interview met PC Gamer.