Tijdens de Minecon Earth gisteren waren er enkele aankondigingen van groot belang voor de toekomst van Minecraft. De meest opmerkelijke ontwikkeling is ongetwijfeld de aankondiging van de aquatische update, die de oceanen van Minecraft radicaal zal veranderen en variaties van biome en fauna zal introduceren.

Als onderdeel van deze veranderingen zullen de oceanen verdeeld worden in warm en koud. Vissen, die momenteel een bron zijn voor het vissen in Minecraft, zullen ook zichtbaar zijn in water en kunnen levend worden gevangen met praktische emmers voor diegenen die een aquarium willen maken. Altijd op het gebied van fauna, substantiële verandering voor dolfijnen: het volgen van hen kan spelers leiden naar verborgen schatten onder water. Het verandert ook de natuurkunde in een poging nauwkeuriger Archimede's stuwkracht te weerspiegelen, en met nieuwe factoren die de navigatie beïnvloeden, door bloeiende geisers van magmablokken op de achtergrond en oppervlakte-ijsbergen. Je hebt ook een nieuw wapen dat past bij de instelling: de drietand!

Update Aquatic wordt uitgebracht in de 2018, evenals het Super Duper Graphics Pack, en de platformonafhankelijke multiplayer voor de Minecraft Switch-versie, die werd uitgesteld tot volgend jaar. De onderwaterupgrade bevat ook het monster gekozen door de fans tijdens de MineCon: de winnaar was het monster van de nachtelijke hemel, een vliegende manta.