In schijnwerpers draait alles nog steeds om EA en microtransmissies. Franse senator Jérôme Durain hij schreef een brief gericht aan ARJEL, het Franse agentschap dat online gokt. De brief is nog een hoofdstuk in de sage die begon met controverses naar de buitendozen van Star Wars Battlefront II. Op dit moment worden microtransmissies uit de game onderbroken, maar dat zijn ze wel een tijdelijke onderbreking.

De situatie blijft evolueren: nadat het onderzoek is begonnen Holland en België, Frankrijk zou de volgende Europese lidstaat kunnen zijn die een standpunt over het geschil inneemt. Durain's brief (waarvan je een vertaling in het Engels kunt lezen qui) citeert Battlefront II expliciet en drukt de "wenselijkheid uit om consumenten op dit gebied te beschermen". Merk ook op dat andere landen de situatie volgen via hun respectievelijke instanties, en dat ARJEL misschien hetzelfde zou moeten doen.

Gezien de timing van deze gebieden, het is onwaarschijnlijk dat er een oplossing om de hoek zal zijn. Echter, inzetten op pay-to-win-systemen in games zoals Battlefront II lijkt nu een beetje toekomstgericht. We zullen kijken of EA de opschorting van micro-transacties verlengt of dat ze terugkomen.