Na de geruide PR-ramp van de EA, die de controverse over de buitendozen begon, begon een nieuw vijandigheidshoofdstuk in Battlefront II op sociale media: een petitie kwam naar Lucasfilm, waarin werd opgeroepen tot intrekking van de licentie op de Star Wars-franchise, toegekend aan EA om games zoals Battlefront te produceren.

De petitie heeft de 40.000-handtekeningen doorgegeven aan de conceptversie van dit artikel. In de beschrijving verklaart auteur John Hunt dat EA heeft laten zien dat hij niet om spel of inhoud geeft en dat de laatste vier jaar laten zien dat EA genoeg is om nieuwe releases te bespoedigen om de consument zo veel mogelijk te beknibbelen.

Hunt is niet beperkt tot de controverse rond Battlefront II: het herinnert ook aan de problemen die de eerste Battlefront plaagden, met zijn relatief lage inhoudsintroductie. In feite verklaart de petitie, de eerste Battlefront was een compleet spel met alleen de seizoenspas.

De petitietekst is lang, maar het is het waard om het te lezen, maar niets meer dan een samenvatting: het bevat in essentie meer dan twee jaar controverse tussen EA en fans, het passeren van wisselvalligheden zoals het sluiten van de Visceral Studios. Het lijkt onwaarschijnlijk dat een Star Wars-licentiecontract in gevaar zou kunnen komen door een petitie; maar ontevredenheid wordt moeilijk te negeren en het zal interessant zijn om te zien hoe de betrokken actoren zullen werken om op zijn minst de redding te redden.