Na vele maanden wachten werd het platform ontwikkeld door Playtonic Games geïnspireerd door de oude Banjo-Kazooie heeft eindelijk ook een releasedatum voor Nintendo Switch: The 14 december in feite zullen we de game kunnen kopen en downloaden met een kameleon en een knuppel uit de eShop van de Japanse hybride console.

Het lange wachten in vergelijking met de andere consoles waarover het spel al enkele maanden beschikbaar is, is te danken enkele problemen met betrekking tot Unity wat vertraging veroorzaakte op Nintendo Switch, gelukkig opgelost in de laatste update van de grafische engine.

Natuurlijk, na het meesterwerk Super Mario Odyssey die een echte nieuwe standaard voor het genre heeft gemarkeerd, op één spelen Yooka-Laylee alles kan moeilijk zijn, maar voor iedereen die heeft gewacht op een titel die, zelfs gedeeltelijk, is geïnspireerd door de meesterwerken van Rare voor Nintendo 64 kan alleen de officiële aankondiging van de releasedatum plezieren.