In 2018 komen ze aan drie nieuwe uitbreidingen voor Hearthstone. Het goede nieuws komt van Ben Thompson, hoofdartiest van het spel, die met Metabomb sprak tijdens een persconferentie in het Verenigd Koninkrijk. We moeten wachten om een ​​precies idee te krijgen van de hoeveelheid inhoud die op het spel staat, maar Thompson heeft erover gesproken nieuwe set kaarten, elk met nieuwe missies.

Er is geen terugkeer van Adventures, voornamelijk voor een evenwichtsprobleem: vereist om de moeilijkheid naar beneden te kalibreren, zodat alle spelers de kaarten konden verwerven was niet stimulerend voor ervaren spelers. Dat is waarom, volgens Thompson, de juiste strategie voor Hearthstone is om op te focussenuitbreiding van missies en uitdagingen.

Thompson sprak toen over de kostenveranderingen voor de spelers, of beter de optimalisatie van wat de speler ontvangt voor wat hij uitgeeft: zoals we weten lopen we niet langer het risico om duplicaten van de legendarische kaarten in de enveloppen te vinden, bijvoorbeeld, en de speler is gegarandeerd aanwezig van een legendarische kaart in de eerste tien enveloppen. Zelfs bij gewone kaarten zijn er geen dubbelingen meer dan je in een enkel kaartspel kunt gebruiken. Dit alles reageert volgens Thompson op een logica gericht op klanttevredenheid, en zal ook beslissingen over de prijs van inkomende uitbreidingen informeren. Het interview is beschikbaar qui.

Ondertussen zullen de december 7 in Noord-Amerika en de december 8 in Europa een nieuwe uitbreiding voor Hearthstone uitbrengen: Kobols en Catacombs bevat 135-kaarten, drie kerkerruns en twee nieuwe legendarische kaarten voor iedereen. Elke kerkerrun krijgt als prijs een eigen kaartspel.