Tijdens een livestream op Twitch heeft CD Projekt Red Dev onthuld twintig nieuwe kaarten komt op GWENT in december, als onderdeel van de Midwinter-update.

GWENT was oorspronkelijk een kaartspel, opgenomen in The Witcher 3 als een minigame. Dankzij de populariteit (en die van online kaartspellen in het algemeen) is het momenteel een spel voor meerdere spelers in open beta, met een campagne voor één speler aankomst in 2018. Ten eerste zal de Midwinter Update echter in december verschijnen; de update zal nieuwe 100-kaarten toevoegen, die 20 tegelijkertijd zal onthullen.

Samen met de nieuwe kaarten sprak CD Projekt Red in vrij vage termen een nieuwe spelmodus. Er is geen detail over wat het is, behalve dat het zich zal concentreren op willekeurige aard sommige kaarten; het kan een conceptmodus zijn, waarin je niet speelt met prepaid-schepen.

Onder de nieuwigheden zijn ook enkele aanpassingen aan de spelmechanica: de slag is toegevoegd immunità, wat het onmogelijk zal maken om sommige eenheden te richten om bepaalde acties uit te voeren (maar dit is niet van toepassing op op gebied-Effect gebaseerde aanvallen). Toegevoegd de duels, waarbij de sterkte van een eenheid overeenkomt met de aanvalswaarde, die kracht aftrekt van de kaart van de tegenstander.

Op de officiële website die u kunt vinden de lijst met alle kaarten onthuld tot nu toe. De aflevering van Twitch is zichtbaar qui.