De Japanse minister van Buitenlandse Zaken, Taro Kono, was de voorzitter van een pompeuze ceremonie in Osaka en benoemde twee nieuwe culturele ambassadeurs voor de stad: het zijn Pikachu en Hello Kitty, wie anders.

Japan probeert de 2025 World Expo te winnen en zal worden geconfronteerd met de concurrentie van Frankrijk, Rusland en Azerbeidzjan; de Japanse stad genomineerd om het prestigieuze evenement te organiseren het is Osaka, en wat is er logischer aan de hand om de stad te promoten dan het hebben van twee culturele ambassadeurs als deze?

De Japanse overheid heeft geen details vrijgegeven over de nieuwe, prestigieuze rol die Pikachu en Hello Kitty spelen. Tijdens de ceremonie, beide heeft de minister expliciet gezegd "Ik zou graag willen dat je Japan vertegenwoordigt en de aantrekkelijkheid van Osaka proactief binnen en buiten het land promoot."

Wat kan ik zeggen, een zware taak! De minister zorgde duidelijk voor documenteer de gebeurtenis op Twitter.