Electronics Arts had aangekondigd, de November 9, die Respawn Entertainment zou verwerven, auteur van de populaire Titanfall-serie. De voorwaarden van de overeenkomst bepalen dat Respawn i isgeïntegreerd in het organigram van EA Worldwide Studios, met een injectie van fondsen ongeveer 150 miljoen dollar, een cijfer dat iets hoger is (164 miljoen) om te worden uitgekeerd aan werknemers in aandelen, en bonussen van 140 miljoenen dollars. Dit laatste zal echte prijzen zijn die Respawn kan krijgen als de titels die vanaf hier naar 2022 zullen publiceren bepaalde resultaten zullen krijgen, die niet bekend zijn maar naar alle waarschijnlijkheid erg hoog zijn.

Dit is een grote deal en het is niet verrassend dat Respawn heeft geaccepteerd. Nu is het officieel: Respawn Entertainment Het maakt deel uit van de EA-paraplu. Vince Zampella, de CEO van Respawn, evenals een van de historische makers van de Call of Duty-serie, wilde geruststellen fans"We dachten dat dit het juiste moment was om lid te worden van een marktleider die de middelen en ondersteuning biedt die we nodig hebben voor succes op lange termijn, terwijl we toch onze cultuur en creatieve vrijheid behouden."

Op dit moment werkt Respawn aan een FPS, met een onbekende titel. Het spel is ontworpen voor Oculus Rift en moet afsluiten in de 2019. We weten ook dat er een third-person actie-avonturenspel op de site is en dat deze zal worden ingesteld in het universum van Star Wars, maar de details over dit project zijn zelfs nog dunner. In de tussentijd zijn plannen niet verlaten een derde hoofdstuk van Titanfall.