Een jaar geleden Blood Ties kwam uit, een DLC-aflevering voor Rise of the Tomb Raider, speelt zich af in de oude en spookachtige Croft-villa. Om het jubileum te vieren, is de DLC nu ondersteunt VR op pc.

In Blood Ties verkent Lara de villa na haar vaders dood, in een poging om familiegeheimen te onthullen - en mogelijk houdt ze haar in staat om het eigendom van haar jeugdhuis te behouden. En voor degenen die zich meer uitbundig voelen, natuurlijk er is er een zombie-modus.

Blood Ties maakte oorspronkelijk deel uit van de Rise of the Tomb Raider Expranded Edition bij de lancering op PS4 en was op andere platforms aangekomen als onderdeel van de 20 Year Celebration Pack, een DLC die de twintig jaar durende avonturen van Lara Croft vierde. Als de PS4-versie echter een VR-ondersteuningsoptie had, dus dat was het niet voor de DLC-versie voor andere platforms.

Na de laatste update geniet Blood Ties eindelijk van deze functie, zelfs op pc, dankzij SteamVR.  de update Gratis voor alle houders van het feestelijke pakket, alleen DLC of seizoenspas! Om alles te begeleiden, zijn zowel het basisspel als het feestpakket korting op Steam.