November in de VS. De maand van Black Friday in een gebied weten we waar het Sony-domein nog nooit zo duidelijk en onbetwistbaar is geweest. Domein nog moeilijker gemaakt door de release, niet alleen van Switch, maar van de nieuwe (en krachtige en erg dure) Xbox One X. PS4 tegen iedereen, kortom. Het "oude" tegen het nieuwe. En toch, of u nu op zoek bent naar de aantrekkelijke kwaliteit / prijsverhouding, of de charme van de exclusieve PS4-merken, of de tijdloze aantrekkingskracht van Sony, in november heeft "de oude" meer verkocht dan de nieuwe. De PS4 is inderdaad als eerste op de ranglijst van de bestverkopende consoles in de VS geplaatst, gevolgd door Xbox One en Switch.

PS4

De studie, uitgevoerd door Mizuho Sicurities en gerapporteerd ResetErahet is betrouwbaar of op zijn minst waarschijnlijk, zelfs als we een preciezere respons hebben, zullen we moeten wachten op de cijfers van de NPD-groep. Gewoon praten over figuren, de Mizuho geeft geen details en beperkt zich tot het vermelden van de verhoudingen. De relatie tussen PS4 en Switch is 2: 1, terwijl tussen PS4 en Xbox One X het verschil 10% niet overschrijdt. Alle consoles hebben duidelijk een omzetstijging gezien, waarbij Sony en Microsoft een + 40% naar huis brachten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Het is juist om te wachten op nauwkeurigere cijfers, maar de gegevens zijn duidelijk: het 4 Play Station is ongetwijfeld de koningin van deze generatie. En eerlijk gezegd denk ik dat het goed is op deze manier. Onder een uniek videogame-aspect geef ik er de voorkeur aan dat een man de weinige (en niet erg effectieve) exclusieve Microsoft verliest die de vele (en grotendeels consistente) exclusieve Sony is. Ik passeer en sluit.