November in de VS. De maand van Black Friday in een gebied, weet je, waar het Sony-domein nog nooit zo duidelijk en onbetwistbaar is geweest. Domein zet nog meer in de problemen door de output niet alleen van Switch, maar de nieuwe (en zeer krachtige en dure) Xbox One X. PS4 tegen iedereen, kortom. Het "oude" tegen het nieuwe. En toch, vanwege de uitnodigende kwaliteit / prijsverhouding, of vanwege de charme van de exclusieve PS4-kentekenplaten, of vanwege de eeuwigdurende aantrekkelijkheid van Sony, verkocht "de oude" in november meer dan de nieuwe. De PS4 is inderdaad als eerste op de ranglijst van de bestverkopende consoles in de VS geplaatst, gevolgd door Xbox One en Switch.

PS4

De studie, uitgevoerd door Mizuho Sicurities en gerapporteerd ResetEra, het is betrouwbaar of anderszins plausibel, maar om preciezer te zijn zullen we moeten wachten op de cijfers van de NPD-groep. Juist over figuren gesproken, de Mizuho geeft niet precies en beperkt zich tot het noemen van de verhoudingen. De relatie tussen PS4 en Switch is 2: 1, terwijl tussen PS4 en Xbox One X het verschil 10% niet overschrijdt. Alle consoles hebben duidelijk een toename in hun verkoop gezien, waarbij Sony en Microsoft een + 40% mee naar huis namen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Het is juist om nauwkeuriger cijfers te verwachten, maar de gegevens zijn duidelijk: het 4 Play Station is ongetwijfeld de koningin van deze generatie. En eerlijk gezegd denk ik dat het goed is op deze manier. Onder een uniek videogame-aspect geef ik er de voorkeur aan dat een man de weinige (en niet erg effectieve) exclusieve Microsoft verliest die de vele (en grotendeels consistente) exclusieve Sony is. Ik passeer en sluit.