De aankondiging komt van Jam City, Californische ontwikkelaar van mobiele videogames, in samenwerking met Warner Bros. Interactive. Jam City heeft nu de licentie om een ​​spelset te ontwikkelen in het universum van Harry Potter: dit is het Hogwarts Mystery, een RPG waarin spelers een real kunnen simuleren het bijwonen van magische lessen en hekserij op Hogwarts.

Chris DeWolfe, mede-oprichter en CEO van Jam City, zei dat hij werd vereerd door de mogelijkheid om een ​​videogame te ontwikkelen voor een franchise die bekend staat als die van JK Rowling, en beloofde dat Hogwarts Mystery zal een "demonstratie van liefde" zijn voor fans van de serie. Warner Bros president, Interactive, David Haddad, zei dat Jam City werd gekozen vanwege zijn ervaring met het creëren van inhoudrijke werelden voor mobiele games.

In de nieuwe titel, als speler, je begint als eerstejaars op de Hogwarts-school, en je zult als zodanig moeten evolueren, deelnemen aan de lessen - van verdediging tegen de donkere kunsten a potions - en deelnemen aan educatieve activiteiten voor ondergeschikte studenten, zoals de Dueling Club. Verschillende van de professoren van de originele serie zullen wachten tot u ervaren goochelaars wordt.

Harry Potter: Hogwarts Mystery wordt volgend jaar vrijgegeven onder auspiciën van Portkey Games, een nieuw label gecreëerd door Warner Bros specifiek voor de publicatie van titels in de Harry Potter-franchise. Het zal beschikbaar zijn via Google Play, Amazon App Store en App Store.