Alle liefhebbers van Dante en Vergil zullen zeker de aankondiging van de hebben gevierd Devil May Cry HD Collection; het idee om de belangrijkste avonturen uit de serie opnieuw te beleven in een geremasterde versie met hoge resolutie is zeker iets positiefs, maar helaas niet iedereen kan het vieren of anderszins tevreden zijn.

Capcom heeft dat inderdaad gecommuniceerd de spellen worden uitgevoerd op 1080p en 60fps op alle consoles, Ook PlayStation 4 Pro e Xbox One X, evenals op hun "verzwakte" tegenhangers. Niets 4K Daarom, hoewel beide consoles kan heel goed ondersteunen als het was achter het was de wens van een massale restauratie werk van Capcom.

Echt jammer dus: spelen Devil May Cry HD Collection, uitgaande van de 13-mars 2018, met de hogere resolutie van de originele 720p naar de 1080p is uitstekend, maar het lijkt een verspilde kans die meer wordt bepaald door een luie ontwikkeling dan door het gewicht van de game zelf.