De legendarische dreiging van de Thargoid di Elite Dangerous het heeft de volgende fase bereikt van zijn schijnbare plan voor galactische overheersing, het aanvallen van ruimtestations en het veroorzaken van totale verwoesting.

Deze escalatie van gebeurtenissen in het Thargoid-plot is een van de meest opwindende ontwikkelingen in het spel sinds de verhalende 2.4-update eerder dit jaar werd uitgebracht.

Een van de eerste rapporten van de Thargoid-aanvallen op menselijke structuren kwam van de gemeenschapscommandant GluttonyFang, die een video publiceerde met de gevolgen van een buitenaardse aanval op Oracle Orbis Starport in het Pleiades Sector IR-W d1-55-systeem. Tot nu toe waren de Thargoid-bijeenkomsten grotendeels beperkt tot willekeurige interdicties van hyperspace.

Deze nieuwe aanvallen creëren een meer interactief element via Elite-passagiersmissies. Af en toe de kapiteins zal worden gevraagd over te gaan tot gevaarlijke reddingsoperaties in de verwoeste stations, het verplaatsen van de overlevenden naar de nabijgelegen redding schepen. We wachten op nieuwe ontwikkelingen.