De PlayStation Experience, die dit jaar op 9 in december plaatsvond, had gezien een onverwachte aankondiging van Shawn Layden: de terugkeer van MediEvil, als een geremasterde editie voor PS4. We weten nog steeds relatief weinig over remastered, afgezien van het feit dat wordt 4k. Het nieuws werd met zorg verborgen gehouden en met geweldige resultaten: in feite zelfs niet de makers van het originele MediEvil, Jason Wilson en Chris Sorell, waren op de hoogte van de primeur.

Sorell zei dat de aankondiging "uit het niets" voor hem kwam, en dat hij veel vragen heeft - zoals wie er aan werkt, en welke versie van MediEvil is gekozen voor remastering. Wat nog belangrijker is: als er zijn tijd en budget om op de juiste manier te werken.

Jason Wilson, de hoofdontwerper van het originele MediEvil, zei dat hij alleen maar over de advertentie te weten kwam van Spaanse fans op Twitter. Aanvankelijk dacht Wilson dat het een faninitiatief was, voor een korte film of voor een onofficiële remake. Toen ontdekte hij dat de aankondiging eigenlijk "100% Sony" was en hij genoot ervan, maar maakte het ook gelukkig: "het was tenslotte de gelukkigste tijd die ik in de videogame-sector heb doorgebrachten ik ben trots op ons werk aan MediEvil. "

De twee makers hebben een uitgebreid interview uitgebracht met Push Square, dat volledig kan worden geraadpleegd Hier.