Een van de grootste vragen van de PlayStation 3-generatie over de trailer van de 2005 di Killzone 2 heeft eindelijk een antwoord ontvangen. De video was een concepttrailer die niet representatief was voor het spel.

NoClip, een studio die zich richt op het creëren van een kijkje achter de schermen om verhalen over games te vertellen, heeft de documentaire gepubliceerd Horizon: Zero Dawn. Als onderdeel van het verhaal van het ontwikkelingsverhaal van de game volgt NoClip de evolutie van de studio, die ook de 2005-versie van de eerste Killzone 2-trailer bevat.

De uitvoerend producent van Guerrilla, Angie Smets, legt uit dat de trailer in CG de visie was van wat ze wilden dat het Killzone 2 was, na de eerste planning van het spel gericht op de 2 PlayStation. Na een paar maanden wachten op de devkit, maakte het team een ​​video voor de E3 om te laten zien wat PlayStation 3 kon doen.

Guerilla maakte zich geen zorgen omdat ze dachten dat niemand kon geloven dat het een realtime video van het spel kon zijn. De show werd echter gevolgd door een PlayStation Rep die verkeerde informatie gaf, en de wereld duidelijk liet zien dat de Killzone 2-film op PlayStation 3 draaide.