Een zeer lange video werd eindelijk vrijgegeven Eskader 42, de singleplayer-component van de gigantische ruimtesimulator Star Citizen. Na het tonen van het karakter van Mark Hamill, de ontwikkelaar Cloud Imperium Games hij bracht het gisteren in actie, inclusief delen van gevechten, ruimtewandelingen, verkenning en nog veel meer.

De video, die je hieronder kunt zien, begint met de hoofdpersoon die rond een marineschip draait (de goede) en vervolgens verder gaat met een reddingsmissie op een verlaten maanpost. Het is een goede demonstratie van hoe groot en hoe gevarieerd dit spel zal zijn, en er zijn geen laadschermen die de actie verdelen. Het nasynchroniseren is over het algemeen geloofwaardig, het ruimtegevecht lijkt behoorlijk koortsachtig en de beelden zijn voorspelbaar indrukwekkend.

Maar er is duidelijk nog een lange weg te gaan. We weten nog niet wanneer Squadron 42 zal worden uitgebracht, maar gezien de video, die een "pre-alpha-film" is, zal deze niet snel arriveren. De framerate daalt op bepaalde punten en sommige animaties in de eerste persoon zijn niet de beste. We wachten daarom op verdere informatie over deze titel van eeuwige ontwikkeling.