Een zeer lange video werd eindelijk vrijgegeven Eskader 42, de singleplayer-component van de gigantische ruimtesimulator Star Citizen. Na het tonen van het karakter van Mark Hamill, de ontwikkelaar Cloud Imperium Games hij bracht het gisteren in actie, inclusief delen van gevechten, ruimtewandelingen, verkenning en nog veel meer.

De video, die je hieronder kunt zien, begint met de hoofdpersoon die rond een marineschip vaart (de goede) en gaat vervolgens naar een reddingsmissie op een verlaten buitenpost van de maan. Het is een goede demonstratie van hoe groot en hoe gevarieerd deze game zal zijn, en er zijn geen laadschermen die de actie verdelen. Nasynchronisatie is over het algemeen geloofwaardig, ruimtegevechten lijken behoorlijk hectisch en beelden zijn voorspelbaar indrukwekkend.

Maar er is duidelijk nog een lange weg te gaan. We weten nog niet wanneer Squadron 42 zal worden uitgebracht, maar afgaande op de video, die een "pre-alpha-film" is, zal het zeker niet snel komen. De framesnelheid zakt op bepaalde punten in en sommige animaties in de eerste persoon zijn niet de beste. We wachten daarom op verdere informatie over deze titel over de eeuwige ontwikkeling.