Iedereen weet wat het is Kinect, veel minder weten welke games het ondersteunen, laat staan ​​degenen die weten hoe ze een aantal waardige titels voor dit apparaat kunnen vermelden. Nou, dit maakt ons al duidelijk het falen van dit accessoire dat, hoewel het veel heeft verkocht (in oktober 2017 had verkocht 35 miljoen eenheden), het bleef meer een collector's item dan een echt handig apparaat.

Op het einde toegeven was hetzelfde Microsoft die, na het declareren van het einde van de productie, nu ook heeft drukken dat de Redmond-samenleving het zal niet langer adapters produceren voor Xbox One S en Xbox One X, (de Xbox One heeft het item rechtstreeks in de console).

Duidelijk Kinect blijft werken aan alle versies van Xbox One, maar voor degenen die nog geen adapter hebben en de laatste twee modellen van de console hebben, moeten ze er zo snel mogelijk een kopen of vervolgens hun toevlucht nemen tot de gebruikte markt.