Volgens het hoofd van ontwikkeling en producent, Atsushi Inaba, Platinum Games wil zijn eigen IP publiceren.

De Japanse studie, die over 200-medewerkers gaat, hij verzamelt ideeën in het bedrijf en medewerkers hebben het afgelopen jaar bijna 70-ontwerpdocumenten voorgesteld.

"Een van de dingen waar Platinum op gefocust is, is proberen onze IP te creëren, door ons eigen spel te creëren," zei Inaba tegen GameInformer.

"Tot nu toe hebben we gewerkt aan originele IP's voor verschillende uitgevers. Maar we zijn steeds meer geïnteresseerd in het idee om een ​​van onze titels te publiceren en te produceren. "

Platinum Games heeft veel samengewerkt met een aantal van de grootste uitgevers van videogames, waarvan de meest recente Square Enix op Nier: Automata, ma anche a Bayonetta 2 voor Nintendo, En Transformers: verwoesting voor Activision.

"In het afgelopen jaar hebben we iedereen de kans gegeven om een ​​spel te schetsen, enzovoort we hebben 70-documenten verzameld met ontwerpideeën van verschillende mensen. En als we ook de ideeën en concepten zouden willen noemen, zouden er nog veel meer zijn. Dus dit jaar was het aan ons om te beslissen waar we ons op zouden concentreren en wat niet, en we hebben ons diep ingegraven totdat we dat besloten we hebben twee ontwerpen waaraan we ons willen wijden. '

"We kunnen geen AAA, een spel van 10 $ of meer samenstellen, omdat we niet al dat geld als onafhankelijke ontwikkelaar hebben. Niettemin zijn we niet van plan om de indie weg te nemen, met een paar mensen in een team om een ​​spel te ontwikkelen. Dus het zal iets in het midden zijn, twintig medewerkers om aan het spel te werken, zodat het een 'gezonde' hoeveelheid wordt. "

In de tussentijd zal een groot deel van het personeel van Platimum Games aanwezig zijn om aan te werken Bayonetta 3, dat werd aangekondigd tijdens De Game Awards 2017 samen met de overdracht van de eerste twee titels voor Nintendo Switch. Hoewel het nog niet bekend is wanneer het nieuwe hoofdstuk zal verschijnen, weten we dat de release van de eerste twee op de nieuwe Nintendo-console naar verwachting in februari zal plaatsvinden.