De uitgever van wetsovertreders, Nexon, beschuldigde PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS ervan verantwoordelijk te zijn voor de flop van zijn titel.

De laatste financiële resultaten van Nexon omvatten een enorm gat in 32.6 miljoen dollar kosten, "De meesten van hen" het moest komen uit de game van Cliff Bleszinski.

Na de publicatie van de financiële gegevens wilden de investeerders van Nexon begrijpelijkerwijs antwoorden. De chief financial officer van Nexon, Shiro Uemura, PUBG de schuld voor het mislukken van zijn titel. Dit zijn zijn woorden:

Onze resultaten in Noord-Amerika in het derde kwartaal waren lager dan onze voorspellingen, voornamelijk als gevolg van verkopen door LawBreakers onder onze verwachtingen. LawBreakers is een unieke FPS ontwikkeld voor gebruikers: we hadden zeer hoge verwachtingen voor de lancering, maar de timing van de lancering bleek ongelukkig te zijn, met name vanwege de online game voor PC PlayerUnknown's Battlegrounds, die net in dezelfde periode werd uitgebracht, waardoor de zeer moeilijke marktomgeving voor first-person shooters in het algemeen en LawBreakers.

Het is een zeer onwaarschijnlijke discussie. LawBreakers heeft nooit grote belangstelling gewekt - noch voor noch na de lancering, ongeacht PUBG. Het spel werd eerder overschaduwd door rivalen als Overwatch en Paladins, aan wie echter geen melding werd gemaakt.