We weten goed hoe vaak in Amerika, zelfs en vooral voor de gratis verkoop van wapens, we zijn getuige van tragedies op gewone plaatsen zoals winkels, bioscopen of pleinen, met tientallen mensen die hun leven verliezen. Het is niet ongebruikelijk om deze dingen te zien zelfs op scholen waarin, terecht, de leraren niet weten hoe ze zich moeten gedragen tegenover een persoon die een wapen hanteert: maar de oplossing lijkt afkomstig te zijn van de Amerikaanse overheid.

In feite is de EDGE-simulator (Enhanced Dynamic Geo-Social Environment), een hulpmiddel van $ 5,6 miljoen en wordt gebruikt door het Amerikaanse leger en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Op dit moment is de enige simulatieomgeving een hotel, maar binnenkort ook een hele school kan worden verkend om uit de eerste hand een terroristische aanslag of een eenvoudige onbalans te ervaren.

Met EDGE kunnen docenten drie rollen spelen: leraar, officier of personage met een wapen; interactie met de omgeving zal extreem zijn met de mogelijkheid om de jongens in een enkele map te plaatsen, of ze misschien weg te plaatsen bij de ramen, of nog steeds een aantal nuttige items te nemen en bureaus en stoelen te verplaatsen om de deuren te vergrendelen. De Amerikaanse overheid geeft zelf toe dat het leven van deze ervaringen geen goede zaak is, maar zolang ze gesimuleerde oefeningen nuttig zijn om de realiteit onder ogen te kunnen zien, het ding moet worden geaccepteerd.

Kortom, het is beter voor de Verenigde Staten om te voorkomen dan te genezen; we hopen dat dit initiatief op de een of andere manier iets kan dienen en vooral om de bloedbaden te voorkomen die we te vaak op televisie horen.