De meldingen zijn zeker nuttig, maar vaak zijn ze even vervelend, vooral tijdens spelsessies waarbij concentratie cruciaal is. Dit is ook aangekomen Microsoft die in de laatste update voor Insider-gebruikers is geïntroduceerd drie verschillende functies inclusief alleen een modus "niet storen'.

In feite maakt de 1802.180105-1503 update dit mogelijk bestel de trofeeën voor zeldzaamheid, voegt de Mini Game Hub met bruikbare informatie over lopende spellen maakt de optie dat voorkomt de komst van pop-upmeldingen tijdens de spelsessies.

Xbox One

Het zal ook mogelijk zijn programmeer de uitschakeling van de console na een bepaald aantal uren te hebben doorgebracht, wat zowel nuttig kan zijn om de speeltijd te beperken tot jongere mensen als om de console tijdens een lange download aan te laten staan ​​en vervolgens te zien dat deze uitgeschakeld was nadat de download voltooid was.

Zoals eerder vermeld, is de update momenteel alleen beschikbaar voor Insider-gebruikers, maar deze moet deze maand worden vrijgegeven voor alle eigenaren van Xbox One.