Dat verleden is een volledige week geweest voor God of War. De gamedirecteur van PS4 exclusief wachten heeft gereageerd een reeks vragen, onthullende verschillende details over wat ons te wachten staat, en het spel heeft veel media-aandacht gekregen. Speculatie gaat door op de releasedatum: een Portugese retailer hij gaf inderdaad aan de game zoals beschikbaar vanaf 22 maart.

Uitgave datum 22 maart

De datum die op de website van de Portugese detailhandelaar wordt aangegeven, is dezelfde als die waarop de lanceringsdatum was verschenen een vorige lek: de Chileense en de Amerikaanse PlayStation Store hadden inderdaad de 22 maart gerapporteerd als de datum van beschikbaarheid van de nieuwe God of War, in een fout die vervolgens werd gecorrigeerd.

Om de hypothese te bevestigen dat 22 maart echt de verwachte releasedatum is, moet de symbolische waarde worden overwogen: het zal in feite de dertiende verjaardag zijn van de release van de eerste God of War. Overwegend ook dat Sony had bevestigd dat de release van God of War gepland stond voor het voorjaar van 2018, lijken de puzzelstukjes te goed te passen omdat het gewoon toeval is. We moeten gewoon onze veiligheidsgordels omdoen en ons voorbereiden om Kratos na jaren wachten weer in actie te zien.