Wanneer de ontwikkelaar van DE BATTLEGROUNDS VAN PLAYERUNKNOWN, PUBG Corp, kondigde de samenwerking met de Chinese reus aan Tencent om de goedkeuring van de titel in China te verkrijgen, zei de studie dat het terugdringen van de cheatepidemie door Chinese spelers een van de voordelen zal zijn van de overeenkomst met Tencent.

Het lijkt erop dat deze inspanningen al aan de gang zijn, aangezien Tencent de Chinese politie heeft geholpen 30-zaken te ontdekken en 120-mensen te arresteren die te maken hebben met het ondergrondse cheatercircuit, zoals gemeld door Bloomberg.

Het rapport wijst erop dat veel Chinese valsspelers PUBG-ranglijsten gebruiken als een manier om hun trucs bekend te maken, die tegen verschillende prijzen worden verkocht. Een leverancier bood ze bijvoorbeeld aan voor 100-yuan ($ 15) en een andere adviseerde hun klanten om dit te doen "Houd de controle en blijf binnen de 15-moorden per spel".

Valsspelen is nog steeds een van de grootste problemen bij PUBG vandaag, en het zou de vloek van het spel kunnen zijn als PUBG Corp geen manier vindt om het te beheersen en het permanent te verwijderen.