Er zijn verschillende videogames die de laatste maanden van de 2017 veel verkeer hebben gegenereerd. we al gemeld bijvoorbeeld de duizelingwekkende cijfers bereikt door Playerunknown's Battlegrounds, en Fortnite heeft onlangs ook de barrière van twee miljoen actieve spelers tegelijk. Het maximale gewicht van december 2017 was echter Minecraft.

In de laatste 31-dagen van de 2017 pochte Minecraft eigenlijk nou 74 miljoenen actieve spelers. Dit is het hoogste aantal spelers dat is opgenomen op Minecraft sinds het debuut, negen jaar geleden, en vertegenwoordigt meer dan de helft van de eigenaren van de game, die in totaal ongeveer 144 miljoen exemplaren heeft verkocht.

Helen Chiang, hoofd van het Mojang-project, vertelde over het resultaat aan het PopSugar-magazine en noemde het een demonstratie van hoe Minecraft niet alleen nieuwe spelers kan winnen, maar ook erin slaagt om degenen die het al bezitten, regelmatig terug te geven. En als de 2017 relatief flauwe updates voor Minecraft is geweest, is dit het dan bestemd om te veranderen in de lente, met de komst vanUpdate Aquatic.

Het volledige interview met Helena Chiang is beschikbaar voor overleg qui.