Het is iets meer dan een maand geleden sinds Jam City aangekondigd begonnen te zijn met de ontwikkeling van Harry Potter: Hogwarts Mystery, een RPG gericht op het simuleren van de aanwezigheid van de Hogwarts-school voor magie en hekserij. Het nieuws duurt niet lang: de eerste is gearriveerd teaser trailer van het spel, met gameplay footage en enkele details over de plot.

Portkey Games, het nieuwe videogame-label dat speciaal door Warner Bros is gemaakt om titels te ontwikkelen in de Harry Potter-franchise, heeft besloten het spel in te stellen in de elf jaar die de geboorte van Harry scheiden van zijn aankomst op Hogwarts. De speler personaliseert zijn avatar, wordt toegewezen aan een huis en zal deelnemen aan duels, lessen en nog veel meer. Je kunt ook je eigen toverstok kiezen bij Ollivander; allemaal met een stil Hogwarts op de achtergrond, zonder de gevaren die de hoofdreeks zal karakteriseren.

Dat gezegd hebbende, de bekende karakters zullen niet missen: de lijst met voorlopig bevestigd bevat Tonks, Hagrid, Piton, McGonagall en Bill Weasley. Het spel zou mechanische relaties moeten bevatten en van echte verhaallijnen, maar voorlopig zijn er geen details over.

Harry Potter: Hogwarts Mystery moet worden vrijgegeven in de 2018 en beschikbaar zijn in de App Store en Google Play. Op de site kun je een pre-registratie maken.