De Banner Saga 3, het laatste en verwachte hoofdstuk van de saga van Stoïcijnse spellen, komt veel sneller uit dan verwacht. De release van de game was inderdaad gepland voor december 2018; in plaats daarvan hebben de ontwikkelaars verklaard dat de lancering nu zal plaatsvinden in de zomer van dit jaar.

Een deel van de reden voor het voorschot kan te wijten zijn aan buitengewoon succes van de crowdfunding-campagne voor de ontwikkeling van het spel: de kickstarter van The Banner Saga 3 heeft in feite meer dan dubbel van het aanvankelijk gevraagde bedrag. Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom: de spellen hebben groot succes en de toejuiching van de critici gehad.

Om dit te vieren, heeft Stoic Games besloten om ons een reeks video's te geven over de hoofdpersonen van het komende spel, te beginnen met Fasolt. Spoiler alert: de video bevat spoilers voor de eerste twee games!

Op dit moment is The Banner Saga 3 alleen op de pc bevestigd. De twee vorige titels kwamen later echter op PS4, Xbox One en mobiel, dus het is mogelijk dat updates langzaam worden uitgevoerd wanneer u de lanceringsdatum nadert.