[easyazon_link identifier = "B01N5OPMJW" local = "IT" tag = "parlidivide0e-21"] Nintendo Switch [/ easyazon_link] is officieel geslaagd voor de ongelukkige Wii U met betrekking tot de hardware verkoop. Dit is wat gecommuniceerd werd door Nintendo, die de zijne deelde totale verkoopgegevens tot 31 December 2017.

Hier is een blik op de nieuwste cijfers voor Nintendo Switch, Nintendo 3DS en Wii U:

  • Nintendo Switch

Hardware: 14,86 miljoen eenheden
Software: 52,57 miljoen eenheden

  • Nintendo 3DS

Hardware: 71,99 miljoen eenheden
360.50-software miljoenen eenheden

  • Wii U

Hardware: 13,56 miljoen eenheden
Software: 101,65 miljoen eenheden

In december onthulde Nintendo dat de verkoop in Switch was bereikt 10 miljoen eenheden wereldwijd. Daarnaast heeft Nintendo in oktober zijn opwaartse verkoopprognoses herzien, met als doel 16,7 miljoen eenheden te verkopen tegen maart 2018, een doelstelling die gemakkelijk kan worden bereikt.

Hier is een tabel om de vorige generatie Nintendo-hardware te vergelijken: