Hoewel [easyazon_link identifier = "B06XKW54SH" locale = "IT" tag = "parlidivide0e-21"]Star Wars Battlefront II[/ easyazon_link], de first-person multiplayer-shooter van DICE, hij verkocht goed negen miljoen exemplaren, bleef een miljoen exemplaren onder de voorzichtige schatting van EA, en aanzienlijk onder de openingsomzet van de vorige titel. Het spel daalde ook in termen van omzet en duwde EA om te bevestigen dat microtransacties snel weer zullen spelen.

Na het verwijderen van de kans om kristallen te kopen, de virtuele valuta voor het door de loot-box gestuurde voortgangsmechanisme, kondigde EA aan dat het hen opnieuw zou introduceren zodra ze begrepen hoe ze het best konden worden aangepast aan de multiplayer. vandaag de dag, EA legde uit dat microtransacties in de komende maanden terugkomen.

Verder is deEA's chief executive officer, Andrew Wilson, maakte prompt duidelijk dat geruchten over de ruzies tussen de uitgever en Disney ongegrond waren. Dit zijn zijn woorden:

We hebben een uitzonderlijke relatie met Disney en we hebben samen een aantal fantastische spellen gemaakt, en we zijn zeer proactief met deze relatie ten dienste van onze spelers. We staan ​​op het punt dat we, als we begrijpen dat we het juiste model hebben voor de spelers en voor onze gemeenschap, de steun van Disney hebben

EA heeft de prognoses herzien en een beetje verlengd. De uitgever hoopt dat de verkoop van Battlefront II zijn oorspronkelijke doel bereikt met 10-11 miljoen tegen het einde van het fiscale jaar. Dit nummer plaatst het nog steeds achter de eerste game in dezelfde periode, die veertien miljoen exemplaren heeft verkocht in het eerste fiscale jaar.