Het is bijna twee jaar geleden sinds Respawn aankondigde dat het eraan werkte een third person actiegame in het universum van Star Wars, en de titel is nog steeds gehuld in mysterie. In de tussentijd zijn er uiteraard aanzienlijke ontwikkelingen geweest, zoals de aankoop van Respawn van EA; maar nu hebben we ook een tijdvenster waarin de game het licht zou moeten zien: tegen maart 2020.

Volgens Blake Jorgensen, de Chief Financial Officer EA, de videogame ondertekend door dev van Titanfall wordt op een verwachte datum vrijgegeven tussen april 2019 en 31 maart 2020. De keuze is niet toevallig: het fiscale jaar van EA begint op 1 april en als het spel, dat nog steeds zonder titel is, eigenlijk in dat fiscale jaar uitkomt zoals voorzien door Jorgensen, dan zou de publicatiedatum moeten vallen binnen de 31 maart.

Respawn Star Wars March
De titel Respawn zou tegen maart 2020 aan moeten komen

Het blijft de bedoeling om de relatie te definiëren die deze nieuwe videogame zou hebben met Battlefront 3. Jorgensen beweerde dat EA heeft nog niet besloten wanneer een vervolg arriveert voor de gekwelde Battlefront 2, e het is niet veilig dat er in de eerste plaats een is. Battlefront 2 heeft zijn winstdoelen gemisten een herbevestiging van de serie is daarom niet vanzelfsprekend. Hoe dan ook, als er een 3 Battlefront zou zijn, is het zeer waarschijnlijk dat het eruit komt successivamente met betrekking tot de titel Respawn; dus het volgende Star Wars-spel is niet al te ver weg, maar het is misschien niet wat we verwachtten.