PUBG Corp., via een post op officiële blog, ha annunciato oggi che DE BATTLEGROUNDS VAN PLAYERUNKNOWN  beëindig de ondersteuning voor de functie Steam-familie delen. De reden is dat de studie heeft "Een reeks kwetsbaarheden geïdentificeerd" uitgebuit door de valsspelers en dat de beslissing werd genomen voor "Zorgen voor een eerlijke omgeving".

La Stoom familie delen is een functie die veel spellen ondersteunt en de eigenaar van een titel de mogelijkheid biedt om andere accounts toegang te verlenen tot hun bibliotheek, ongeacht of ze zich op dezelfde pc bevinden of op een andere. Geautoriseerde accounts kunnen vervolgens zonder beperkingen downloaden en spelen, maar alleen als de oorspronkelijke eigenaar geen games op Steam speelt.

PUBG Corp onthulde ook dat dat zo is intern een nieuwe anti-cheat oplossing ontwikkelen, al getest op testservers in de afgelopen twee weken. Bovendien wordt een reeks programma's, waaronder Reshade, ook geblokkeerd.

Elke applicatie die "Haken in het spel" wordt geblokkeerd, maar de ontwikkelaar is zich ervan bewust dat ze niet allemaal schadelijk zijn. Met dit in het achterhoofd heeft PUBG Corp. beloofd om goedaardige applicaties goed te keuren terwijl ze blijven werken aan titelverbeteringen.