De update van Fortnite 2.4.0, na een reeks vertragingen door enkele kleine problemen, ging het uiteindelijk online met een nieuw, verwoestend wapen om onze vijanden neer te maaien.

La minigun, nu beschikbaar in de hoofdmodus van het spel, de Battle Royale, gebruikt lichte ammunitie en schiet bijna op dezelfde snelheid als een SMG. Anders dan de laatste echter, die vaak moet worden herladen, kan de minigun veel langer fotograferen voordat hij moet opladen.

Over de modus Save the World De nieuwe Cosy Campfire is geïntroduceerd, een object dat alle geallieerde spelers en verdedigers in een 3 × 3-gebied zal genezen.

Er is duidelijk een reeks van bugfix, hoewel er al melding is gemaakt van de aanwezigheid van enkele problemen die al bekend zijn bij de community en nog niet zijn opgelost, zoals bijvoorbeeld de trunks van de Battle Royale-modus die soms leeg zijn.

Vanwege de zorgen met betrekking tot de stabiliteit van de update 2.5.0, de gebeurtenissen van Valentijnsdag en die voor de lente zijn een week uitgesteld.