In een interview met Rock, Paper, Shotgun vandaag gepubliceerd, de ontwikkelaar Tomas Sakalauskas deelt enkele geleerde lessen na publicatie Mens: Fall Flat. De titel is een op fysica gebaseerd puzzelspel dat werd geïntroduceerd in de 2016 en onlangs is verschenen in de top tien spellen met de grootste brutowinst van de week op Stoom.

Hij bleef in de top tien, wat deels te wijten kon zijn aan de inzet van Sakalauskas om naar feedback van gebruikers te luisteren. De toevoeging van de coöperatieve modus werd in feite beïnvloed door de Human: Fall Flat-gemeenschap. Dit zijn de woorden van de ontwikkelaar:

Alles gebeurde spontaan, reagerend op de feedback van de testers, de spelers, de streamer en de kijkers van die streamer. Aanvankelijk had ik de co-op-modus niet gepland, maar is toegevoegd vanwege de vele verzoeken.

Maar hoe bleef het spel zichtbaar voor spelers na de lancering? Volgens de ontwikkelaar, "Steam is verrassend goed in het promoten van games bij potentiële spelers lang na de release"

De ontwikkelaar beweert dat de verkoop goed is verlopen en ondersteunt zijn studie en merkt ook op dat het blijven uiten van waardering voor zijn fans aan het eind van de dag een zeer effectieve strategie is geweest. "Ik bleef dingen toevoegen en reageren op feedback. Terugkijkend lijkt het de juiste strategie te zijn geweest. "

Het is hetzelfde advies dat ik zou geven aan iedereen die hun spel start: luister naar je spelers. Gamers hebben nooit game-ontwerp geleerd - ze zien gewoon dat er iets goed of slecht is, maar het is niet hun taak om de oplossing te vinden.

Niet alle feedback is echter hoorbaar.

"Jij bent de spelontwerper en neemt beslissingen. Ik probeer het project te richten op de verzoeken van de spelers, op basis van positieve feedback en het vermijden van de valkuilen van negatieve beoordelingen. "