Een speler van De divisie Tom Clancy's hij werd permanent verbannen na het ontwikkelen van een mod die hij had toegevoegd een fotomodus. De beslissing van Ubisoft wordt momenteel herzien.

De speler in kwestie, Matti Hietanen, hij had in het verleden soortgelijke mods gemaakt voor andere titels: Battlefield 1, Dark Souls 3 en Star Wars Battlefront, allemaal via een programma van het ontwerp, genaamd Cinematic Tools. Het programma is ontwikkeld om spelers te helpen hun ervaringen vast te leggen, betere foto's te maken dankzij de fotomodus. Cinematografie-instrumenten echter het is gebaseerd op Cheat Engine: dit is waarschijnlijk wat hij heeft geleid bij het verbod van Hietanen uit The Division.

Fotomodus De divisie
Hietanen heeft het tenminste goed gedaan.

Maar er is hoop voor Hietanen: Ubisoft's creatief directeur, Julian Gerighty, hij nam contact op met de speler op Twitter, verklaarde zichzelf een fan van zijn programma en beloofde het controleer de kwestie persoonlijk. Ubisoft heeft uiteraard het recht om gebruikers te verbieden die schuldig zijn aan acties in conflict met de gebruiksvoorwaarden, inclusief het maken van mods niet toegestaan; maar de fotomodus voor The Division kan worden gerekend tot de mods die de game-ervaring verbeteren en de interesse in de game kunnen vergroten.

We moeten gewoon wachten op een beslissing van Ubisoft in dit verband.