Geldgod is wat de wereld beweegt en, terecht, is een ontwikkelaar blij wanneer zijn werk wordt gewaardeerd door de spelers die zijn spellen kopen. Maar dit zou niet mogen leiden anderen op een verkeerde manier uitblinken om hoger te verschijnen in de lijst met de beste spellen van Stoom of in de zoekvelden.

Het verhaal kenmerkte de studie Insel Games, ontwikkelaar van titels zoals Guardians of Ember e Wild Buster: Heroes of Titan, gewoon om de beroemdste te noemen: al een tijdje inderdaad er zijn veel positieve recensies verschenen op zijn spellen, allemaal afkomstig van valse accounts speciaal gemaakt voor dit doel. Maar dat is niet alles, er werd ontdekt dat de CEO van Insel Studio dat wel heeft gedaan dreigde de leden van het onderzoek te ontslaan als ze niet alle games positief hadden gekocht en gestemd, het verzachten van de chantage met een belofte van terugbetaling.

De aanstootgevende e-mail.

Het is duidelijk dat Steam, nadat hij deze onjuiste praktijken heeft vastgesteld, heeft elke activiteit van de studie op de portal geblokkeerd, het voorkomen van de aankoop van games aan degenen die van plan waren om ze te kopen, terwijl degenen die al de effecten van Insel Games bezitten, gewoon blijven spelen, maar geen uitbreidingen of anderszins kunnen kopen.

We hopen dat deze praktijken, die helaas wijdverspreid zijn, zo spoedig mogelijk zullen worden beëindigd en dat deze bepaling van Stoom wees een voorbeeld en een waarschuwing voor iedereen die ongepaste bewegingen uitvoert om uit te blinken in degenen die hard werken en legaal zijn.