CD Projekt Red drukte zichzelf uit vaak over het onderwerp microtransacties en buitdozen in het verleden, herhalen zijn oppositie dergelijke praktijken. De mede-oprichter van het door hem ontwikkelde onderzoek moet nadenken over de dosis The Witcher, Marcin Iwiński.

In een interview dat varieert van de toekomst van The Witcher verwacht Cyberpunk 2077, Iwinski wijdt voldoende ruimte om prijsbeleid in de videogame wereld. Als je een game voor de volle prijs koopt, zegt CD Projekt Red mede-oprichter, zou je het in ruil daarvoor moeten ontvangen klaar en complete inhoud. Iwiński rechtvaardigt de buitensporige reactie van fans in de afgelopen maanden en vindt het positief voor de sector, omdat bepaalde verkoopmethoden op papier zeer kosteneffectief lijken, maar ze hebben geen betrekking op de realiteit.

over huidige verplichtingen van de studie bevestigde Iwiński dat CD Projekt Red volledig gefocust blijft op Cyberpunk 2077, en dat het spel "een grote verantwoordelijkheid" is.

Het interview kan volledig worden geraadpleegd qui.