Macht is niets zonder optimalisatie; dit semi-citaat is het meest geschikt kan worden geassocieerd met XCOM 2 en Xbox One X, waarop het spel van Firaxis hij had verschillende problemen met vloeibaarheid en schoon beeld.

Gelukkig met één verrassing patch gepubliceerd in deze erts, XCOM 2 is bijgewerkt op de Microsoft-console en deze problemen zijn opgelost, hoewel er op dit moment geen officiële changelog is die dit bevestigt. Ondanks de verschillende updates die in de loop van de tijd zijn ontvangen, is de game er nooit in geslaagd zich op zijn best uit te drukken op Xbox One X, waardoor het ondanks de uitstekende hardware van de console de slechtste versie is.

Wachtend op een volledige changelog die ons nauwkeurig kan laten zien wat er is opgelost, kunnen we eindelijk van onszelf genieten XCOM 2 in zijn hoogtijdagen ook op de console van Redmond.