Er zijn veel geruchten over het nieuwe Slagveld in ontwikkeling en onder deze vinden we de instelling, nu bijna zeker, van de World War II; de twijfels zullen worden opgevuld tijdens deE3 2018 maar vandaag komen we later terug om over de game te praten een aantal uitspraken van de ontwikkelaars.

Geïnterviewd door Jason Schreier, journalist uit de industrie, enkele vertegenwoordigers van DICE en Electronic Arts hebben toegegeven dat microtransacties in Star Wars Battlefront II ze werkten niet en dat het volgende slagveld zal heel anders zijn:

Uiteindelijk zijn we ook gamers en we begrijpen waarom de spelers ze haten.

Battlefield 5 zullen ongetwijfeld microtransacties hebben, maar deze zullen niet van invloed zijn op de gameplay, waardoor het spel een beloning is om te winnen, waarbij degenen die meer geld uitgeven een voordeel hebben ten opzichte van degenen die alleen de basisprijs van het spel betalen. Is het waar? De hoop voor ons en voor hen, zodat we niet nog een flop herhalen, is er allemaal.