Als je denkt aan gezelschapsspellen, associeer je deze titels meestal met de consoles Nintendo die al lang een goede traditie zijn met dit genre (vooral: Mario Party), ma Frantics wil dat ook bewijzen PS4 e Sony, met het project PlayLink, kunnen ze hen vertellen op dit gebied.

Een paar maanden geleden, gratis met PS Plus, Ik had het geprobeerd "Vertel me wie je bent", Eerste poging tot gezelschapsspel voor de console Sony, maar ik was niet echt onder de indruk, hoewel de mogelijkheid om mobiele telefoons als controller te gebruiken zeer interessant was.

In Frantics hetzelfde systeem van besturingselementen wordt herhaald, met een reeks 15 minigames die kunnen worden genoten van 1 tot 4-spelers.

Om op te treden als "host" van Frantics we Vos, een zeer antropomorfe vos "classy"(En naar mijn mening zonder alle wielen op zijn plaats), die ons door alle minigames leidt.

Fox-stijl heeft pakketten!

In een dergelijke titel zijn het belangrijkste natuurlijk de minigames. Zoals al gezegd, ze zijn 15 en ik moet zeggen dat ze allemaal behoorlijk gevarieerd en leuk zijn. De 1-nummerregel van elk spel is praktisch om tegenstanders voor de gek te houden, het ideaal om de gezonde "sportiviteit" te creëren die in ieder van ons aanwezig is.

Aan het einde van elke minigame, konden sommige deelnemers zich op deze manier gedragen

Als een voetbal liefhebber, ik vond het geweldig Heavy Metal, Een soort van calcium in 4 deuren, waarbij het doel is te porren de enige bal in het midden van het speelveld in de tegengestelde deuren, uiteraard vermijden goals ondergaan (zoals we weten, de aanslagen tickets verkopen, maar het is de verdediging die de wedstrijden wint).

Veel van de minigames hebben links naar de sportwereld, zoals Stoel rellen die te vergelijken is met Curling o Tour de Frantics wat duidelijk verwijst naar de fietstochten van het land van de slakken eet. Het voordeel is dat de games, verwijzend naar bekende sportdisciplines, snel en onmiddellijk inzicht krijgen.

De spelmodi zijn 3: de eerste is een free mode waar je gewoon kunt kiezen welke mini-game voor ons de strijd te geven, de tweede is een aangepaste modus waarin spelers kiezen voor een pad van 4 mini-games aan het einde waarvan een kampioen wordt verklaard, terwijl de laatste modus is de feestmodus van Vos. De laatste modus is de hoofdmodus (en de beste) van Frantics.

Vos kies voor ons welke minigames we moeten zien en voor elke overwinning ontvangen we kronen die de uiteindelijke winnaar bepalen. Tijdens minigames in deze modus worden munten verzameld die kunnen worden uitgegeven aan upgrades of het kopen van kronen op een veiling.

Maar alsof dit niet genoeg was Vos is een actieve rol in deze minigames, kan het ingrijpen tijdens wedstrijden om ons voorstellen dat we niet kunnen weigeren als aan een andere speler te winnen om onszelf te verdienen een kroon, wat leidt vaak tot onwaarschijnlijke allianties te smeden tijdens games (en op tijd breek ze meteen na). Op deze manier is het spel nooit duidelijk en kan er altijd een manier zijn om de situatie omver te werpen (er was zelfs geen Alessandro Borghese).

Koop de overwinning? Dit is ook mogelijk in Frantics!

Ik moet zeggen dat ik erg twijfelachtig was over het gebruik van smartphones als controller, maar in plaats daarvan ben ik van gedachten veranderd: in bijna alle minigames van Frantics Ik heb geen grote problemen gevonden, behalve misschien in Big-Top Hoppity Top, waar ik meer dan eens riskeerde mijn telefoon tegen een muur te laten vallen (ik zou wat problemen kunnen hebben met "woedebeheersing").

Tot slot kan ik dat zeggen Frantics het is een succesvol experiment, hoewel alles kennelijk al bekend is (afgezien van de interventies van Vos). Zeker geen gedenkwaardige titel, maar Frantics kan 's avonds kastanjes uit het vuur verwijderen met vrienden die een beetje' dood zijn ', vooral als ze geen hardcore gamer zijn en altijd met hun mobiele telefoon in de hand leven.

Ad uggi PlayLink bestaat, naast dat van Frantics e Vertel me wie je bent van andere 5-spellen die je kunt vinden op de site opgedragen door Sony (en de volgende die ik wil proberen zal dat zeker zijn SingStar Celebration, om me uit het condominium te krijgen waar ik woon, gezien mijn slechte zangvaardigheden).

Het laatste wat opvalt is dat de game volledig in het Engels is met ondertitels in de taal, maar de applicatie op de telefoon is vertaald in het Italiaans.